maanantai 2. tammikuuta 2012

Kalorit syynissä

Olen laskenut kaloreita useasti aiemminkin. Useimmiten kuitenkin väärin, kun olen syönyt liian vähän (mm. pitkään alle 1200 kcal). Kuvittelen hanskaavani ruokien energiasisällöt, mutta ei se taidakaan pitää paikkaansa. Illalla olo oli levoton, ja teki mieli syödä. Luulin syöneeni sopivasti, tai ehkäpä liian vähän, mikä olisi oikeuttanut vielä kivan iltapalan. Olinpa väärässä.

Paikkasin levottomuuden syöttämällä ruoat Kiloklubin laskuriin. Rehellisyys kannattaa, ajattelin. Toki tulos on vain suuntaa antava, mutta hämmästyttävä silti. Olen syönyt tänään 1700 kcal. Se on vähän liikaa, koska en ole liikkunut tänään lainkaan. Pöh. Luulin olleeni fiksusti, mutta näköjään sisäinen laskurini kaipaa päivittämistä...

Hyvä uutinen on se, ettei tuo nyt sentään ihan huono tai toivoton tulos ole. Sillä en kuitenkaan pääse toivomaani vauhtiin. Tällaiset tarkistuslaskennat taitavat olla paikallaan aina silloin tällöin!

Edit: sisäinen hifistelijäinsinöörini heräsi, ja tilasin kokeilumielessä kalorilaskurista pari viikkoa käyttöaikaa. Iskin saman ruokalistan sinne, tuloksena 1400 kcal. Vielä hämmentävämpää. Tämä vastaa kyllä paljon paremmin omaa arvaustani. Toisaalta, kalorilaskuri antaa myös matalamman suosituksen kokonaisenergiamäärästä laihduttajalle. Eli ehkä tulos on lopulta tavallaan sama. Kalorilaskuri on siitä kivempi, että siellä näkyy myös hh-proteiini-rasva-jakauma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti